Wetenschappelijk bewezen

Hieronder een vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar de werking van Ice Power. De orginele tekst staat hier.

Ice Power gel vermindert pijn en bevordert herstel Ice Power, een frisse gel voor blessures en kneuzingen, heeft in een Fins onafhankelijk, willekeurig onderzoek bewezen dat na behandeling met de gel pijn aanzienlijk minder wordt. Een verkorte rapportage van dit onderzoek is gepubliceerd in een uitgave van het hoog aangeschreven American Academy of Physical Medicine & Rehabilitation.

De klinische test liet zien dat het effect van de Ice Power gel direct na aanbrenging begon en dat de pijn na 1 week behandelen voor de helft verminderd was. Ook met pijn begeleidde blessures verminderden aanzienlijk sneller met Ice Power gel dan met placebo producten.

Het onderzoek werd geleid door Dr. Olavi Airaksinen van het Kuopio University Hospital in Finland. In totaal werden 65 patienten met blessures aan enkels, knieen, benen of handen verdeeld in 2 groepen: voor behandeling met Ice Power of behandeling met een placebo gel. Alle deelnemers voor het onderzoek werden eerst klinisch onderzocht. Beide groepen kregen 4 x per dag, gedurende 14 dagen, een behandeling. Vanaf het begin werd er na 1 week, 2 weken en 4 weken een onderbreking gehouden. Het was niet toegestaan andere koude gels te gebruiken, maar ontstekingsremmende, pijnstillende medicatie en verbandmiddelen werd in beide groepen toegestaan. Olavi Airaksinen verklaart: “We hebben het pijnniveau van de deelnemers zowel in rust als in beweging gemeten volgens de VAS methode (Visual Analogue Scale). Het algemene voordeel van de behandeling en de veiligheid van de deelnemers is ook gemeten d.m.v. vraaggesprekken.”

Het klinische onderzoek en vaststelling van het effect van de behandeling kwam ook naar buiten bij bezoeken aan de behandelende fysiotherapeut. De bloedsomloop verbeterde drievoudig Het pijnniveau van de deelnemers in de Ice Powergroep verminderde de 1e week van 59 naar 30, terwijl in de placebogroep een verlaging van 58 naar 45 werd gemeten. Na 2 weken waren de gemeten waarden 14 en 26. Enkele weken later was het resultaat 7 voor de Ice Powergroep tegenover 13 voor de met een placebo behandelde deelnemers. Van de Ice Powergroep was 71% van de deelnemers tevreden met de behandeling, van de placebogroep waren dat er 44.

Tijdens het onderzoek is onder een kleinere groep (20) deelnemers ook onderzocht wat er, fysisch gezien, gebeurde in de bloeddoorstroming van de huid tijdens de behandeling met Ice Power en met andere gels. Deze tests zijn uitgevoerd in een laboratorium. Er werden grote verschillen geconstateerd tussen de Ice Powergel en de anderen. Bij gebruik van Ice Power vermeerderde de doorstroming met 300% tegenover een resultaat van 20-30% bij de andere producten.

Een goede combinatie behandelingen. De geneeskundige werking van Ice Power is anders dan met medicijnen of fysiotherapie. Het effect van Ice Power wordt grotendeels bepaald door etherische olien, die de huidtemperatuur langzaam met 5 graden Celsius verlagen. Dit veroorzaakt tevens een dieptewerking in de onderliggende weefsels en houdt het geblesseerde gebied beperkt. Dr. Olavi Airaksinen geeft aan dat er zeer goede redenen zijn dat een optimale behandeling van bijv. blessures, spierpijnen en kneuzingen uit 3 methoden moet bestaan: medicijnen, fysiotherapie en behandeling met Ice Power.