Stads Triathlon Weert 2018

Sportfanaat of niet, het grootste sportspektakel van Weert wil je niet missen! Professionele en recreatieve atleten, jong en oud, leggen op 8, 9 en 10 juni prestaties af op de weg en in het water. Fietsend, rennend en zwemmend, op een compact parcours, midden in de stad. De Rabobank Stadstriathlon speelt zich af rondom het Bassin. Hier starten en finishen de deelnemers. Het zwemmen vindt plaats in het Blauwe Meertje aan de Herenvennenweg. Vanaf mooie zichtlocaties langs het parcours en via grote schermen kun je de wedstrijden bekijken.

Op vrijdag 8 juni verschijnen de Weerter scholieren aan de start. Op zaterdag 9 juni de ouder/kind teams en recreanten. En op zondag 10 juni komen professionele atleten uit diverse Europese landen naar Weert om de olympische afstand af te leggen.

Kom je niet voor de sport, kom dan voor de sfeer en het feestje eromheen. Met foodtrucks, buitenbars, een springkussen en diverse muzikale optredens op het Bassin is er voor iedereen wat te doen. En niet te vergeten de Duck Race op zaterdag waar ruim 3.000 badeenden in drie races de strijd met elkaar aangaan. Leuk voor het hele gezin!

Dit alles is de opmaat naar een nog groter sportspektakel in juni 2019 als de Europese kampioenschappen (EK) Triathlon in Weert plaatsvinden.

Voor meer informatie: Stads Triathlon Weert

Ook Ice Power is aanwezig. Kom naar de stand en maak kennis met de frisse spiergel.